Home Over GOFOOT Nieuws Videos Contact


Missie en doelstelling
Internationaal
Historie

Over GOFOOT: Historie

Initiatiefnemers van GOFOOT Nederland zijn ex-profvoetballers Alfred Nijhuis en André Paus. Alfred Nijhuis is tevens lid van GOFUS Duitsland, de Duitse zusterorganisatie van GOFOOT die al sinds 2001 bestaat.

Alfred Nijhuis kreeg via KPMG Duitsland een ingang bij KPMG Nederland. Tevens vroeg hij André Paus, zelf een goede golfer, het GOFUS-initiatief in Nederland te introduceren. Iedereen was zeer enthousiast, ook omdat GOFUS in Duitsland inmiddels was uitgegroeid tot een succesvol initiatief  dat ondersteund wordt door de vele bekende voetballers, coaches, het bedrijfsleven en de samenwerking met de media. Het idee kreeg langzaam gestalte en dat heeft er toe geleid dat naast KPMG, ook Fortis en KLM besloten het initiatief te ondersteunen. Door het organisatiebureau This is Golf van de KLM-Open, zijn wij in de gelegenheid gesteld om samen met hen de Celeb Am van de KLM-Open te mogen spelen.

Mede dankzij deze founders heeft GOFOOT Nederland in juni 2005 tijdens deze KLM-Open een fantastisch eerste evenement kunnen organiseren.